[4 jul 2013 | 1 bericht | ]
Gorter Jonge jenever

Gorter Jonge Jenever, de tweede jenever die we in de Gorter reeks proeven. In mijn ogen een traditioneel ‘jenevertje’ . Net als in mijn vorige review vind ik het etiket simpel maar leuk met de details zoals de muntjes op de fles. Zelf ben ik niet echt een liefhebber van de ‘simpele’ jonge jenever, daarom zou ik jenever als dit eerder lekker in de mix drinken!

Lees het volledige verhaal! »

Featured, Headline, Jenever Reviews »

[4 jul 2013 | 1 bericht | ]
Gorter Jonge jenever

Gorter Jonge Jenever, de tweede jenever die we in de Gorter reeks proeven. In mijn ogen een traditioneel ‘jenevertje’ . Net als in mijn vorige review vind ik het etiket simpel maar leuk met de details zoals de muntjes op de fles. Zelf ben ik niet echt een liefhebber van de ‘simpele’ jonge jenever, daarom zou ik jenever als dit eerder lekker in de mix drinken!

Featured, Headline, Overige Jenevers »

[29 jun 2013]
De Korenbeurs korenwijn

De Korenbeurs aan de lange haven in Schiedam was de verzamelplaats voor branders en distillateurs, die er zaken deden in de moutwijn- en korenhandel. Ontworpen door de Italiaanse bouwmeester Giucici werd het momumentale gebouw voltooid in 1790. In de recordjaren 1879 en 1882 werden er enorme vrachten aan rogge, gerst en mais verhandeld. In 1918 verloor de Korenbeurs haar handelsbestemming.  Anna 2013 is de Korenbeurs een gezellig restaurant waar je heerlijk kunt eten maar ook een pracht locatie voor evenementen. Zelf ben ik voor het eerst in de Korenbeurs geweest …

Featured, Headline, Jenever Reviews, Oude jenever »

[22 jun 2013]
Zuidam Single barrel

  Vandaag is het tijd voor Zuidam Single Barrel zeer oude genever. Deze single barrel heeft 3 jaar gelagerd en heeft in 2012 een zilveren medaille behaald op de International Spirits Challenge!  Het mooie aan dit product is toch weer het etiket, het is namelijk met zorg samengesteld! Op het etiket staat vermeld wanneer de jenever gebotteld is, wanneer het op het vat gegaan is en wanneer het weer uit het vat gegaan is! Het nummer van het vat was 839 en was een 190 liter vat, ik schat dat er …

Featured, Headline, Jenever Reviews, Overige Jenevers »

[11 mrt 2013 | 1 bericht | ]
Filliers citroen jenever

Vandaag de derde fruit jenever, na de passievrucht en de appel variant is het nu smaak voor de frisse citroen variant. Citroen en gedistilleerd vind ik een mooie combinatie. Daarom verwacht ik van deze jenever ook wel iets lekkers!  Deze citroenjenever wordt geheel op natuurlijke wijze bereid uit vers citroensap en door distillatie van citroenschillen.
Deze fruitjenever van Filliers bevat eveneens 20% alcohol.

Featured, Headline, Jenever Reviews, Overige Jenevers »

[4 mrt 2013 | 2 berichten | ]
Notaris Vintage 1991

Wellicht is dit één van de meest bijzondere en ook de duurste jenever die ik tot nu toe heb mogen proeven! De Notaris Vintage 1991. Deze moutwijnjenever is afkomstig uit branderij ‘De Tweelingh’ en is de eerste vintage van Notaris jenever.
De Notaris Vintage 1991 is tijdens het Jenever Festival 2012 in Schiedam geintroduceerd, op dat moment werd er bekend gemaakt dat ze maar 140 stuks van deze vintage geproduceerd hebben. Een zeer beperkte oplage, dat het allemaal nog specialer maakt.

Featured, Headline, Jenever Reviews, Overige Jenevers »

[4 mrt 2013]
Filliers Appel jenever

Nadat we al eerder de passievrucht variant van de fruitjenevers van Filliers gerievewd hebben, is het nu tijd voor: Filliers appel.
Ik ben erg benieuwd of dit naar zoete appelsap zal smaken met ‘alcohol’. Deze fruitjenever heeft bevat 20% acohol. Het is in ieder geval weer eens wat anders, het lijkt me wel een echt zomersdrankje.

Featured, Headline, Jenever Reviews, Jonge Jenever »

[26 feb 2013 | 3 berichten | ]
Zuidam Jonge graan genever

Vandaag de tweede review van het merk Zuidam. Ditmaal de jonge graan genever. Zoals de gehele reeks Zuidam zit dit product weer in een prachtige fles met goed etiket en een rode stempel die toch iets extra’s aan de uitstraling geeft. Het recept voor deze jonge jenever komt van Patrick Zuidam zelf en bevat 35% alcohol.